Sikke en uge…

Af Connie Hedegaard 77

Nogle uger er bare bedre end andre! Ofte sidder jeg over klimaforhandlingernes mange trakasserier, procesdiskussioner og strategiovervejelser og tænker: “flytter det her sig overhovedet?”. Men så oplever man uger som denne… I fredags vedtog Brasilien, at de reducerer deres CO2-udslip med 36-39 % i forhold til deres hidtidige planer. Tirsdag kom samme slags tilkendegivelse fra Korea – for dem er tallet 30 %. Senere samme dag meldte Præsident Obama efter sit møde med Kinas præsident, at der skal leveres på alle hovedelementer i København, onsdag forhøjede Rusland sit reduktionsmål fra 10-15 % til 20-25 %…. Og så må man jo sige; “ja, det flytter sig faktisk”.

De mange glædelige begivenheder faldt sammen med, at vi i starten af ugen holdt Pre-COP her i København. Det betyder, at vi havde invitereret 43 lande til et formøde forud for selve klimakonferencen i december. Her blev det slået utvetydigt fast, at Danmark arbejder for en ambitiøs og bindende aftale i København, som skal levere på alle hovedelementer: Reduktioner, tilpasning, teknologi, finansiering og kapacitetsopbygning. Den pakke, som landene så forpligter sig til i København skal siden hen omsættes til juridiske paragraffer – det skal der også sættes en deadline for i København.

Som vært har Danmark en forpligtelse til at holde fanen højt. Intet er nemmere end at begrave håbet – men dermed også enhver udsigt til et resultat. Og hvorfor skulle vi? Vi ser jo tværtimod, at den deadline, 192 lande satte på Bali 2007, om at vi skal levere en klimaaftale i København december 2009 begynder at virke. Havde det ikke været for den, hvem tror så at klima ville have holdt sig så højt på den globale politiske dagsorden under det sidste års økonomiske krise? I den forstand har presset allerede virket. Og det virker fortsat. I de sidste måneder har vi set Australien komme med reduktionstal, Japan har gjort det, Rusland, Mexico, New Zealand. Kina har sagt, at de inden København kommer med mål, i USA knokler Obamas folk på højtryk for at kunne levere.

Jeg tror, at det er nødvendigt at presse på for at få et nødvendigt resultat. De centrale lande vil rigtig gerne af krogen. Det kan ikke være Danmarks opgave som vært at hjælpe dem til netop det. Hvis ikke vi på verdenssamfundets vegne skal stile efter det maksimale, hvem skal så? Kun hvis den politiske pris for ikke at levere i København, er så høj, at ingen har lyst til at betale prisen, kan vi gøre os håb om at få det gode resultat, vi knokler for. Den sidste uge har vist, at det virker at fastholde presset…

77 kommentarer RSS

 1. Af Henrik Øelund

  -

  Nå ja, selvfølgelig til lykke Connie.
  Jeg tror, det er et klogt valg, på lang sigt kommer det dog til at gå dig, som det kommer til at gå Lykke-Friis.
  Hendes ministerium bliver nedlagt i 2010, og diverse Klima-poster verden over har også fået stemplet en udløbsdato på, efter CRU-sagen slap ud.
  Jeg ved godt, der er nogen, der stadig tror, det kan fejes ind under gulvtæppet, men reaktionerne i hele verden siger noget helt andet.

  Det er slut! Tak for kaffe.
  You had a good run – men til sidst gik det galt…
  Sikken dejli’ dag, det er i dag :-)))

 2. Af Hans Henrik Hansen

  -

  “Hvis du er i tvivl om vandstigningen på Amager, så gå ind på DMI’s hjemmeside og tjek vandstigning i Danmark i de sidste 100 år” – det kan ses her:
  http://www.dmi.dk/dmi/ebovandstand1.gif

 3. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  Hans

  hahahhahaha det er sku et glimrende bevis.

  Disse klima løgnere tror de kan narre os til at betale CO2 verdensskat som de selvfølgelg er involveret i.

 4. Af renato docampo

  -

  Henrik Øelund,
  først tak for din civiliserede måde at debatere på.
  Dernæst: at olieselskaberne fremskriver prognoser for reserver, er der skrevet meget om. Jeg tror dem ikke over en dørtærskel.
  Hvad ved man om fossile plante- og dyrerester i 75-150km dybde? Og hvor længe skulle det vare, før de bliver brugbare?
  At det bliver stadig dyrere at udvinde kulbrinterne, er der vist ingen, der vil benægte. (Selv med de snart antike horisontale boringer)
  Mht konspirationerne: det er da tydeligt, at der er to (hoved)blokke i klimapolitik/debat.
  Olieindustri på den ene og “grønne” på den anden side. Begge parter (vel mest olie-siden)
  virker ofte useriøse, deres tilhængere ofte nærmest religiøse.
  Indlæggene er for manges vedkommende nærmest hadefulde, med frydeskrig, når den anden side dummer sig.
  Ja, og vandstigningen på Amager: jeg burde have skrevet Bangladesh eller stillehavsøer osv. De hæver sig vist ikke?
  myvh
  Renato

 5. Af Tom Paine

  -

  Kære Bilderberg Connie,

  Vi vil ikke have jeres verdensregering og vi vil ikke have jeres CO2 skatter. Regeringer er historisk den største dræber og forurener igennem krig og ødelæggelse og nu vil I pludselig “redde os” fra os selv? I DONT THINK SO.

  På denne hjemmeside kan du downloade alle hackede emails samt se vores “EU præsident” og BILDERBERG MEDLEM annoncere global governance på baggrund af COP15 konferencen og meget meget mere.

  http://www.climategate.be

 6. Af Hans Henrik Hansen

  -

  Og så er det vel nu på tide, at Connie (eller hvem, der nu skriver på hendes vegne?) giver stafetten videre til Lykke (eller HENDES spin doctor?)! :)

 7. Af S. Mandrup

  -

  Øj-øj-øj!! Jeg skal love for at landsbytosserne holder fest med deres kommentarer her på bloggen!

  Kæmpe tillykke til Connie med kommisærposten!! Held og lykke med det.

 8. Af martin nielsen

  -

  I er blevet taget med bukserne nede. Connie har du rent faktisk selv sat dig ind i de sager du stiller dig op med en offentlig mening om? Jeg tror ikke på at det er tilfældet længere. Du er et talerør, et talende hovede. Spøgsmålet er for hvem, for det er jo tydeligvis ikke for ‘os’.

  Klimagate skandalen, som dansk presse indtil videre ikke har nævt med meget mere end et par linier viser os jo ikke bare at de involverede forskere har en særdeles anløben moral og forsker etik. Det her gnubber jo af på alle de politiske medløbere de har haft held til at sælge deres dommedags profetier til? Er politik kommet så langt ud at det kun er frygt der kan sælge?

  Global opvarmning og nedkøling er en del af jordens klima, med eller uden os. Co2 kvote aftalerne er en hån. Det løser ingen problemer, der er at sælge folk det rene luft (helt bogstaveligt!) og det stinker langt væk af at have helt andre underliggende interresser end jorden og folkets helbred.

  Hvorfor er du medløber Connie? Har du fået noget at vide som vi andre ikke har (fordi at vi ikke har adgang til møderne, heller ikke via pressen!)

 9. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  Connie hvorfor skal vi betale klimaskat til Al Gore?? Hvad får du ud af det?

  Hvorfor skal vi ind i en verdensregering som EU præsidenten siger?

  Se her:
  http://www.climategate.be

 10. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  I will write in English, so we can get use to the reality that Denmark will lose it’s sovereignty thanks to the manipulators like Mrs. Connie Hedegaard that has pushed the globalization agenda forward. We will enter the World Government(governance) after the climate meeting in Copenhagen.

  The EU president even says, we are in a world government.

  They will sign a Global warming treaty that states, we will have to pay CO2 world taxes to the world government and they will agree to limit CO2 in the western countries to an insane small amount that will turn our great country into a green fascist dictatorship.

  This is all a scam and they know it! Global warming is based on fake science and we have solid proof. The media just try to downplay the hacked mails scandal.

  We have experienced a slow Coup D’État by the globalists that on top of it all want a population reduction of 80-90%. They even say this in their internal documents.

  They have created the illusion of Global Warming and the top UN global warming scientists have been caught red handed in scientific fraud.

  As the top scientists says”Phil,

  Here are some speculations on correcting SSTs to partly explain the 1940s warming blip.

  If you look at the attached plot you will see that the land also shows the 1940s blip (as I’m sure you know).

  So, if we could reduce the ocean blip by, say, 0.15 degC, then this would be significant for the global mean — but we’d still have to explain the land blip.

  I’ve chosen 0.15 here deliberately. This still leaves an ocean blip, and i think one needs to have some form of ocean blip to explain the land blip (via either some common forcing, or ocean forcing land, or vice versa, or all of these). When you look at other blips, the land blips are 1.5 to 2 times (roughly) the ocean blips — higher sensitivity plus thermal inertia effects. My 0.15 adjustment leaves things consistent with this, so you can see where I am coming from.

  Removing ENSO does not affect this.

  It would be good to remove at least part of the 1940s blip, but we are still left with “why the blip”.

  Let me go further. If you look at NH vs SH and the aerosol effect (qualitatively or with MAGICC) then with a reduced ocean blip we get continuous warming in the SH, and a cooling in the NH — just as one would expect with mainly NH aerosols.

  This is what he talks about:
  http://www.strata-sphere.com/blog/wp-content/uploads/CRU_Chile_MAM.gif

  All the documentation can be found here:
  http://www.climategate.be

 11. Af Hanne Larsen

  -

  Tillykke med stillingen som EU-kommissær.

  Det voldsomme regnvejr og orkaner vil tager tage til p.gr af det varmere vejr i atmosfæren.

  Det bliver dyrere i fremtiden verden over, hvis man ikke gør noger for at formindske Co2 udledning pt.
  Regningen kommer til hænge på vores efterkommere og det bliver dyrt, hvis klimaet bliver værre og det er der meget der tyder på. Det er en dårlig ide, at udsætter aftaler om at formindske CO2, på ubestemt tid.

  Hvis man skal reducere CO2, er man nød til at bevare træer og især junglerne verden over.

 12. Af martin nielsen

  -

  hanne hvorfor er det så vigtigt at nedbringe Co2 kan du forklare os det, og hvem der fortalte dig det. Hvilke videnskabelige institutter og målinger var det baseret på. Vi er blevet løjet for. Godt og grundigt. Grundsøjlen i IPCC er lige faldet og jeg kan love dig at braget ikke får lov at blive kvalt i skovens stilhed som det ser ud til at pressen og vores løgnagtige ‘folkedvalgte’ helst ser det. Connie skal til og ned til EU og have dejlig fed og nærende løn, og bonuser, og gaver, og bonuser, alt det for at sludre klima med andre baseret på skummel videnskab.

  Det ville måske være passende at Connie trak bladet fra munden og afgav et par bevingede ord i den her sag. og hvor fanden er pressen???

 13. Af Hans Henrik Hansen

  -

  “Det voldsomme regnvejr og orkaner vil tager tage til p.gr af det varmere vejr i atmosfæren” – det er en myte, i høj grad beroende på, at IPCC på dette område har ‘kirsebærplukket’ fra dubiøse kilder, hvorimod valid (peer reviewed) forskning er fravalgt! :(
  Se:
  http://icecap.us/images/uploads/MLKEEMay2008.pdf
  {6 – 7 små sider – hurtigt læst; gør én meget klogere! :)}

 14. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  Lord Christopher Monckton tidligere rådgiver for Margaret thatcher om klima bedraget.

  http://www.youtube.com/watch?v=4zOXmJ4jd-8&feature=channel

 15. Af radioilluminati.com radioilluminati.com

  -

  Hans Henrik Hansen,

  Medierne har en kæmpe magt. Hvis de ønsker du skal tro, vi har en farlig global svine influenza og det eneste rigtige er at købe et udueligt produkt, vil du meget muligt tro dem.

  De bildte også folket ind at Saddam kunne skyde masseødelæggelsesvåben af mod vesten inden 45. min. Hvor blev de våben af?

  Lad vær med at tro på alt hvad “medierne”(propagandaen) siger. 80% er en fordrejning af virkeligheden.

  Som Nazi Propagandaminster Joseph Goebbels sagde “Fortæl en stor løgn og gentage den igen og igen. Så vil folket tro på den.”

  Du er offer for hjernevask.

  “Stærk lobbyisme bag WHO-beslutning om massevaccination
  Flere af WHO’s influenzarådgivere er betalt af medicinalindustrien. Dermed var industrien med til at påvirke beslutningen om, at influenza A er en pandemi – og at vaccine er nødvendig. Siden har de samme virksomheder fået vaccineordrer for op mod 55 milliarder kroner”

  http://www.information.dk/215355

  Gør det ikke indtryk på dig at klima videnskabsfolkene er blevet taget i at fremstille beviser på global opvarmning da det er et faktum at jorden er i en nedkøling trend.
  climategate.be

 16. Af Hans Henrik Hansen

  -

  “De bildte også folket ind at Saddam kunne skyde masseødelæggelsesvåben af mod vesten inden 45. min.” – der VAR nu ikke mod ‘Vesten’ som sådan, men mod de invasionsstyrker, samme ‘Vest’ satte ind: Det var derfor du på billederne fra ‘Operation Iraqi Freedom’ så amerikanske soldater rykke frem, iført fuldt C-beskyttelsesudstyr – bestemt ingen spøg i 35 – 40 graders varme!
  Bortset fra det, tror jeg du er ‘barking up the wrong tree’: Klimagate har da bestemt ‘gjort indtryk’ på mig, hvilket til fulde turde fremgå af mine ovenstående kommentarer!

 17. Af J. Andersen

  -

  Jamen tillykke da med udnævnelsen som klimakommissær – og held og lykke med at bygge videre på luftkastellerne… For det er vel det arbejdet kommer til at bestå i, nu hvor ClimateGate lavinen er begyndt at rulle og det ikke er lykkedes medier, politikere og andre med uvisse motiver, at få lagt låg på skandalen!

 18. Af Hanne Larsen

  -

  Det var lige tideligt nok,nogle timer efter blev det præciseret hvilken tiltel du fik.

  Quelccaya gletjeren i Peru, er blevet meget mindre i de sidste år. Det gør at der ikke er ret meget vand i floderne ved denne årstid i Amazone junglen på denne tid, hvert år.
  Det tager ikke mange årtier før gletjeren er væk og dermed Amazone junglen.
  Der er ikke længere tid til at se tiden an eller udskyde tingene.

 19. Af Ulrik Jensen

  -

  Phil Jones fra Hadley CRU er lige trådt til side som en konsekvens af de informationer omkring CRUs datahåndtering der er kommet frem. Hvordan forholder en nyudnævnt klimakommisær sig til den sag?

  Det har i sandhed været noget af en uge.

 20. Af P. Dirac

  -

  @Connie,

  Hvordan er det at skulle se den mulighed i øjenene at AGW måske er…ja…varm luft :-)

  Hvad er det lige en Klimakommisær skal lave når nu Co2 ikke varmer globen op ?

  Spændende tider – internettet har i den grad skabt gennemsigtighed i denne sag, og de næste måneder er ekstremt afgørende for klimasagens fremtid.

  Måtte dette Babylonstårn falde sammen.

  Jeg er vred – vred over at man har prøvet at føre mig bag lyset.

  Læs kommentarer og blogs over hele verden Connie….og læs især kommentarerne….jeg er ikke den eneste der føler mig svigtet.

 21. Af Andreas Nicolet

  -

  Til den der tidligere sagde at der ingen konsensuns var fra videnskablig side, om global opvarming. Tag et kig her:

  http://www.skepticalscience.com/global-warming-scientific-consensus.htm

 22. Af P. Greek

  -

  Det er beskæmmende at konstatere, at Connie åbenbart ikke selv skriver sine blogs. Hvad værre er: hun giver ikke et pip fra sig til trods for, at hele grundlaget for den hidtil anerkendte klimaforskning i disse dage er ved at falde helt fra hinanden. Se bare Al Gore’s aflysning, Venstres folketingsgruppes begyndende skepsis, Newt Gingrich’s udtalelse for et par dage siden, samt alle de – til en afveksling – veldokumenterede kommentarer, blogs og reaktioner, som vi nu kan finde på nettet worldwide. Det er kun et spørgsmål om kort tid før alle de nærmest fanatiske klimaforskere og politikere begynder at trække deres følehorn til sig. I kraft af sin nye kommisærstatus, er Connie forpligtet(!)til at anerkende den rette sammenhæng omkring AGW. Tal med Lomborg. Han er faktisk en klog og dygtig mand.

 23. Af Benny Madsen

  -

  Øv hvor der træls at høre om alt det klimahalløj, når dit parti alligevel er med til at ødelægge naturen i Danmark er det så ikke bare lige meget med klimaet? Man aner en højere mening med klimadebatten, den skal simpelhen fjerne fokus fra regeringens ødelæggelse af dansk natur og miljø, nicht wahr?

 24. Af Elisabeth Friis-Rødel

  -

  Jeg er ikke sikker på hvem du refererer til med “dit”, men det kunne være Thor Pedersen. Min kommentar til dagens udtalelse fra ham er:
  Thor Pedersen benægter fakta.
  Terrorrisme er -bl.a. når det gælder antallet af døde mennesker som følge deraf- peanuts i forhold til den pågående klimaforandring. Alligevel synes Thor Pedersen og Venstre åbenbart, at det er OK at begrænse den personlige frihed i “krigen mod terrorrisme”, -men når det gælder kampen mod klimaforandringerne, så må den højt besyngne personlige frihed altså ikke begrænses.
  Mod dumhed og Thor Pedersen kæmper selv guderne åbenbart forgæves, så nu smider jeg også håndklædet i ringen. Slut med at spare på energi og sætte penge i vedvarende energi. Æd drik og vær glad! Lad børnene løse problemerne, -jeg er forhåbentlig død når effekten af klimaforandringerne slår helt igennem!

 25. Af Hans Henrik Hansen

  -

  “Lad børnene løse problemerne, -jeg er forhåbentlig død når effekten af klimaforandringerne slår helt igennem!” – fini gardino, moster! :)

  ‘vaffor nogle ‘klimaforandringer’, forresten??

 26. Af P. Dirac

  -

  Glimrende artikel der opsamler det væsentlige:
  http://www.weeklystandard.com/Content/Public/Articles/000/000/017/300ubch

 27. Af P. Dirac

  -

  @Elisabeth,

  Du kan vist tage det helt roligt. Teorien om menneskeskabt opvarmning (AGW) er totalt vingeskudt, og der kommer ting frem dag for dag i “Climategate”-skandalen, der i bedste fald betyder at mennesket ikke påvirker klimaet, eller blot at vi påvirker det i en helt marginal grad.

  Thor P. er en mand med stor integritet – og han siger altså ikke andet end hvad tusindvis af andre har sagt før ham…….det er bare gået hen og blevet en ubekvem sandhed – og så er de go dejligt at vi har hædersmænd som Thor i vores midte.

  Den uhyggelige alarmisme og propaganda vi har været viden til de senere år kollapser fuldstændigt.

  Hvis du endelig skal være vred – så vær vred på de videnskabsfolk der har manipuleret alle til at tro at vi står overfor en monumental krise. Disse mennesker kvalificerer sig ikke længere til betegnelsen videnskabsmand, og det vil heldigvis bliver udelukket klimaforskningen.

  Glæd dig hellere over at dogmer ikke kan eksistere i internettets tidsalder og at klimaet stille og roligt forandrer sig – sådan som det har gjort til alle tider.

Kommentarer er lukket.